• Teaser
 • Teaser
 • Gezellige Familicamping
 • Nette camping met Nederlandse eigenaren

  Hollandse gastvrijheid in het Zwarte Woud in Duitsland
 • Camping Fautsburg - Schwarzwald Duitsland

  Uw Camping vakantie - Campingplaatsen, Chalets, Stacaravan & Safaritenten.
 • Mooi opgezette familiecamping in Duitsland

  Ontspanning voor de kids in het verwarmde Zwembad & Speel- Sportplaats

 

Wintercamping

Beautiful and handcrafted icons for web and print projects

Bent u op zoek naar een gezellige wintercamping in Duitsland (Zwarte Woud, DE) om te kamperen in de winter, dan moet u beslist eens naar Schwarzwald Camping Fautsburg in Bad Wildbad komen. De ideale plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van al het moois wat Schwarzwald Camping Fautsburg en zijn omgeving u in de winter te bieden hebben. De hele familie zal zich hier prima kunnen vermaken tijdens een verblijf in de winter.
 
Ook de vele faciliteiten die op Schwarzwald Camping Fautsburg aanwezig zijn, zullen er zeker voor zorgen dat uw verblijf tijdens de winterdagen bijzonder aangenaam zal zijn.
U kunt bij ons ook een stacaravan huren, een chalet huren of een jaarplaats nemen. Dat in combinatie met onze Hollandse gastvrijheid en hoge service, maakt het verblijf op onze wintercamping onvergetelijk!
 
Ook in de winterperiode is onze wintercamping zeer geliefd. Alle sanitaire ruimtes worden aangenaam verwarmd, tevens zorgen wij ervoor dat het terrein goed toegankelijk blijft. 
 
 
Langlaufen
 
Het Zwarte Woud staat bekend om zijn schitterende langlaufmogelijkheden. In de nabijheid van de camping begin het 45 kilometer lange wegennet om te langlaufen met aansluiting op de ski-langlaufweg van het noordelijke Zwarte Woud bij Kaltenbronn met 600 kilometer machinaal gespoorde pistes. Via de plaatselijke ronde pistes Sonnenloipe (4 km - licht) en Rohnbachspur (8 km - licht tot matig zwaar) kunnen ook andere grotere ronde pistes bereikt worden. Wij raden de "Pistes- en winterwandelwegenkaarten" aan, die bij onze plaatselijke tourist information verkrijgbaar zijn. In Lappachdal en Hirschdal bestaat ook de mogelijkheid om te rodelsleeën. 
 
Wandelen
 
In de winter zijn de hoofdwandelwegen (ca. 30 km) van sneeuw geruimd, zodat voor een lange sneeuwwandeling niets in de weg staat. Er worden bovendien geleide Zwarte Woud sneeuwwandelingen georganiseerd. De gids brengt u bij de mooiste plaatsen, die in de winter schitteren in al hun pract en praal. Wanneer men het wenst, mag op het einde van de wandeling natuurlijk geen glühwein ontbreken.
 
Skiën
 
In Enzklösterle bevindt zich de langste ski-afdaling in het noordelijke deel van het Zwarte Woud met twee door spreilicht aangedreven sleepliften. De lengte van de afdaling van de op 650-860 meter (boven de zeespiegel) gelegen skihelling bedraagt 1350 meter, de lengte van de lift 760 meter (www.Skizentrum-Enzklösterle.de). 
Wanneer er geen sneeuw in Enzklösterle ligt, bestaat steeds de mogelijkheid op de hoger gelegen skihelling (tot 960 meter) in Kaltenbronn (8 km) uit te wijken. In de buurtgemeente Simmersfeld (7 km) zijn er naast lichtere ski-afdalingen ook andere liften. Op internet vindt u eveneens in verband met informatie over de sneeuwomstandigheden in het dichtbijgelegen Kaltenbronn (8 km).
 
Winterevenementen
 
De omgeving van Schwarzwald Camping Fautsburg biedt ook in de winter bijzonder leuke en romantische evenementen. Op 25 december wordt een kerstmis in het bos georganiseerd. In het dorp Enzklösterle zelf is het er "sprookjesachtig". Overal worden levensgrote sprookjesmotieven opgesteld. Een brochure verklaart ieder motief en het hele evenement herinnert aan 'Vergeten Zwarte Woud sprookjes'. De Zwarte Woud kerstmismarkt in Enzklösterle zorgt voor een romantische sfeer en ook worden er geleide fakkeltochten in de sneeuw en worden er kerstconcerten georganiseerd.
 
Oud & Nieuw
 
Oudejaarsavond wordt in de bergen met het jaarlijkse oudejaarsblazen en met een oudejaarsborrel ingeluid. 's Avonds nodigen dan talrijke eethuisjes tot oudejaarsfestiviteiten uit, die voor iedereen toegankelijk zijn. Het nieuwe jaar gaat van start met een muzikalische nieuwjaarsdrink. 
 
Herfst -en WInter
 
Niet alleen op die momenten wanneer er sneeuw ligt of wanneer het kerstmis is, is onze wintercamping een aantrekkelijk vakantieoord. Ook tijdens vele herfst- en winterdagen nodigt onze wintercamping uit tot vele "outdoor"- activiteiten, zoals wandelen, fietsen of genieten in de sauna Palais Thermal